Hur vi jobbar?

Vi jobbar med kommunikation och trygghet

 

Ofta sker kommunikation (i vardag som på träningsplan) med våra hundar via ord, gester och olika typer av belöningar som våra hundar svarar positivt på. Vi använder tonfallet i vår röst för att förstärka vårt budskap. Vi ser till att vara roliga och trevliga samarbetspartners så att våra hundar vill göra det vi ber dem om. Tillsammans deltar vi i olika aktiviteter och ju fler beteende min hund bjuder på ju bättre kommunikation har vi…men när får hunden bara vara hund?

I min roll som instruktör skiljer jag på vardag och inlärning/träning. I vardagen vill jag att min hund/hundar ska få vara hund. De ska känna sig trygga och kunna koppla av.

Jag som ledare för min flock tar ansvar för det som händer och min hund/hundar kan sova, leka eller koppla av. Är vi på promenad kan de lugnt gå vid min sida och behöver inte bry sig om hundar eller människor vi möter. De behöver heller inte dra i kopplet eftersom bästa platsen i världen är den bredvid mig, som ger dem trygghet. Jag visar mina hundar respekt och de kan inte påverka mig, alltså kan de lita på mig.

Jag som instruktör jobbar i första hand med dig som hundägare.

Det är inte vad du gör, utan vad du är, som påverkar din hund.

Vi vill skapa trygghet, tillit och harmoni.

Vår målsättning är att man

lär sig språket, lär sig ”känna rätt” och får en djupare relation